Удар в Русия. Кой е големият страх на Путин

Коментар на опозиционни анализатори

Удар в Русия. Кой е големият страх на Путин | StandartNews.com

Въпреки пълномащабната война срещу Украйна и агресивните изявления, руският президент Владимир Путин не възнамерява да разпалва Трета световна война. Такова мнение изрази руската опозиционерка Олга Курносова в интервю за Obozrevatel.

„Цялата тази твърда реторика е насочена предимно към вътрешния руски потребител, за да обясни защо „специалната операция“, както я нарекоха, продължава толкова дълго и защо изглежда много повече като пълномащабна война, а не като това, което бе обещано в самото начало. Единственият начин да обяснят това на руснаците е като кажат, че те всъщност воюват не с Украйна, а с НАТО“, каза Олга Курносова.

Колкото и да са далеч от реалността, Путин и неговото обкръжение разбират, че ще бъдат победени в пълномащабна война. „Затова не мисля, че наистина искат да разпалят Трета световна война“, обобщи опозиционерката.

На 24 февруари руската армия, по нареждане на Владимир Путин, започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна, която продължава и до днес. През последните месеци режимът на Путин заплашва, че войната може да се пренесе и на територията на НАТО, макар че според анализатори това е само блъф. Путин не би рискувал да се изправи срещу най-могъщия военен съюз в историята, имайки предвид и скромните възможности на неговата армия по отношение на конвенционалното водене на война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай