Разкритие! Кое ще избави Европа от Путин

Опозиционен политик в Русия обяви условието

Разкритие! Кое ще избави Европа от Путин | StandartNews.com

"Путин изгради система, в която цари безпорядък и се краде навсякъде", казва Дмитрий Гудков. Пред ДВ той обяснява каква е опасността от пълна изолация на Русия и каква е реалната подкрепа за войната в Украйна.

Дмитрий Гудков, руски опозиционен политик и бивш депутат от Държавната дума, бе принуден да напусне Русия през юни 2021 под заплахата от арест. Ето какво казва той пред ДВ за сегашната ситуация в родината си:

Европейците трябва да разберат, че ако затворят Русия и я оградят с висока бодлива ограда, в бъдеще ще се натъкнат на още повече проблеми. Защото там ще се възцари бедност, а сривът на страната може да бъде и кървав.

Още повече, че ядреното оръжие ще остане и не е известно накъде в такъв случай ще се насочат ракетите. Това ще е проблем и за Украйна, и за всички. Това е, което трябва да се обяснява днес.

Само военно поражение може да ни избави от Путин - военно поражение на неговия режим.

Това зависи на първо място от Украйна. Украинците се съпротивляват смело, но без оръжие и финансова поддръжка всичко това може да продължи години и не е ясно как ще завърши. С други думи: от Запада зависи много.

Точно това казвам на западните политици - ако не подкрепяте Украйна, всичко ще се проточи. По-добре е да се помага на Украйна с нормално темпо, за да свърши всичко по-бързо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай