Путин със сензационна новина за Пригожин! Разкритието

Какво са докладвали на президента на Русия

Путин със сензационна новина за Пригожин! Разкритието | StandartNews.com

Руският пруезидент Владимир Путин съобщи повече от любопитна новина, свързана със спекулациите за смъртта на шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Ръководителят на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Александър Бастрикин ми докладва, че в телата на загиналите при катастрофата на самолета на Евгений Пригожин са открити фрагменти от ръчни гранати.

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на годишната среща на международния дискусионен клуб "Валдай", която се провежда в черноморския курорт Сочи, цитиран от РИА Новости.

Самолетът "Ембраер Легаси 600", на борда на който бяха собственикът на частната военна компания "Вагнер", заместниците му Дмитрий Уткин и Валерий Чекалов, както още четирима пътници, двама пилоти и една стюардеса, се разби на 23 август в Тверска област. Машината изпълняваше полет от Москва за Санкт Петербург

Самоличността на жертвите бе потвърдена с ДНК тестове. 

По думите на Путин, разследването е показало още, че върху самолета не е имало външно влияние. Така руският президент опроверга разпространените по-рано информации, че машината на Пригожин е била свалена.

"Със сигурност стои въпросът какво се е случило с ръководството на компанията. Е, буквално преди няколко дни ръководителят на Следствения комитет ми докладва, че в телата има части от ръчни гранати, а върху самолета не е имало външно въздействие. Това е установен факт от следствените органи", категоричен бе руският държавен глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай