Путин с предупреждение за съдбата на руския народ

Западът става съучастник в престъпленията на Киев, каза руският президент

Путин с предупреждение за съдбата на руския народ | StandartNews.com

Доставките на оръжия за Украйна от страна на НАТО може да се смятат за участие в конфликта, тъй като алиансът не получава пари за това, каза президентът на Русия Владимир Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" на руската държавна телевизия "Россия-1", предаде БТА.

А това означава, че Западът става съучастник в престъпленията на Киев, каза в телевизионното предаване Путин, цитиран от ТАСС.

"Те доставят на Украйна оръжие на стойност десетки милиарди долари. И именно това е смисълът на участието. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това. Не получават пари", подчерта Путин в отговор на въпрос на журналиста Павел Зарубин.

Така "тези оръжия от една страна се предават, което говори в известен смисъл, макар и косвено, все пак за съучастие в тези престъпления, извършени от режима в Киев, включително обстрелването на жилищни квартали в Новорусия и Донецк", каза руският президент.

"В днешните условия, когато всички водещи страни членки на НАТО обявиха като своя главна цел да ни нанесат стратегическо поражение, за да накарат народа ни да страда, както казват те - как можем в тези условия да не отчитаме техните ядрени потенциали", продължи Путин.

Руският президент напомни, че формално НАТО не се явява страна в договора за контрол на ядрените оръжия "Нов СТАРТ", който е подписан между Москва и Вашингтон. И сега Северноатлантическият алианс "по нареждане на американците" изяви желанието си да участва в "Нов СТАРТ", добави Путин.

В отговор на въпрос дали Русия смята за необходимо да се отчитат по-нататък в договора също и ядрените арсенали на Великобритания и Франция, той отговори: "Ами, разбира се".

"В края на краищата, навремето ги оставихме встрани от преговорите, с оглед на освобождаване от отговорност, както и заради това, че НАТО се обяви за почти демилитаризирана организация", обясни той.

Руският президент припомни твърденията, че Северноатлантическият алианс е "преди всичко политическа организация, а не военен блок".

"Как да не е военен? Можем да видим какво се случва. Ето защо сме принудени да се върнем към обсъждане на тази тема от нейната сърцевина", каза руският лидер.

Ако на Запада се удаде възможност да разбие Руската федерация и да установи контрол над остатъците от нея, руският народ може и да не се запази, каза руският президент.

"Ако тръгнем по този път, мисля, че съдбите на много народи в Русия, и преди всичко, разбира се, на руския народ, могат да се променят драстично, просто драстично", каза руският лидер, отговаряйки на въпрос на журналиста Павел Зарубин.

"Дори не знам дали може да се запази такъв етнос като руския народ в този вид, в който съществува днес. Така че ще има някакви московчани, уралци и други", изтъкна Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай