Пригожин възкръсна! Пуска се сензационна версия

В мрежата се появи видеозапис с неизвестен адрес

Пригожин възкръсна! Пуска се сензационна версия | StandartNews.com

В мрежата се появи видеозапис с неизвестен адрес на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. Според самия Пригожин той се появява в кадъра на това видео от Африка.

В същото време точното време не се назовава, но е известно, че всичко се случва през втората половина на август 2023 г.

Кадрите бяха показани от военните кореспонденти на Руска пролет.

„Всички обсъждат дали съм жив или не, как съм: уикенд е, в Африка съм... Всичко е наред“, обяснява бизнесменът, облечен в камуфлажни униформи и седнал в движеща се кола с африкански пейзажи извън прозореца.

Очевидно видеото е заснето само няколко дни преди смъртта на Пригожин.

Близки на гардовете на Пригожин обаче смятат, че бизнесменът може да е оцелял.

Например, един от близките охранители на бизнесмена твърди, че двойникът на Пригожин наскоро е отлетял в Африка и е бил видян в Москва. Самият Пригожин беше там по бизнес въпроси около шест часа, след което отлетя за Русия.

Източници от редица канали не изключват двойник на бизнесмен да е катастрофирал при самолетна катастрофа.

Руският политолог Валерий Соловей в интервю за британския Daily Mail каза, че ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е "жив, здрав и свободен" в неназована държава. 

Има и мнение, че уредникът на "вагеровците" постоянно е спазвал мерките за сигурност, имал е двойник и ги е разбърквал преди заминаването, така че смъртта в самолетна катастрофа изглежда повече от странно.

Фактът, че Пригожин е жив, се твърди и от командирите на групата Вагнер. Има и предположение, че Пригожин все още е в Африка, а именно в Мали, тъй като „френското нахлуване в Нигер под прикритието на ECOWAS“ може да е започнало сутринта на 25 август, пише Блиц.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай