Полският президент не иска да вижда Путин

Отказа участие във форум в Израел в памет на жертвите от холокоста

Полският президент не иска да вижда Путин | StandartNews.com


Президентът на Полша Анджей Дуда отказа да пътува до Израел за големия форум в памет на жертвите от холокоста, защото не иска да присъства събитие, в което основен гост ще е руският президент Владимир Путин. Това съобщи една от най-големите медии във Варшава - Gazeta Wyborcza.
Дуда няма да се възползва от поканата да присъства на отбелязването на 75-тата годишнина от освобождаването на концлагеристите от Аушвиц, която ще се състои на 22 и 23 януари в Йерусалим, пише изданието.
Друга причина била, че мероприятието е огранизирано с участието на израелския външен министър Израел Кац,с когото Дуда влезе в словесен дуел по време на общото събрание на ООН миналата есен. Тогава президентът на Полша обяви, че Израел е отговорен за последните антисемитски атаки във Варшава в отговор на твърдение на Кац, че поляците са "закърмвани с антисемитизъм още с майчиното мляко".
Независимо от отсъствието на Дуда, Израел се готви за грандиозен форум, в който освен Русия, ще участват още Франция, Германия и Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай