Откриха ръководителя на националното разузнаване на Венецуела мъртъв

Откриха ръководителя на националното разузнаване на Венецуела мъртъв | StandartNews.com

Каракас. Бившият ръководител на националното разузнаване на Венецуела Елиесер Отаис бе открит мъртъв в един от районите на столицата Каракас. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на министъра на вътрешните работи на страната Мигел Родригес.

Трупът на Отаис е намерен с четири огнестрелни рани в тила в района Арагуата. По дрехите не е имало никакви лични документи и се наложило установяване на самоличността. По-късно полицията е намерила колата на ръководителя на разузнаването, на която имало дупки от куршуми.

Междувременно близо 100 венецуелски студенти протестираха срещу решението на Върховния съд на страната за ограничаване на правото на провеждане на протести, съобщи ИТАР-ТАСС. Te се вързаха с вериги в знак на недоволство. Решението на Върховния съд на Венецуела от миналата седмица гласи, че венецуелцине вече нямат абсолютно конституционно право за провеждане на протести.

Органите на реда в страната са задържали девет души, за които се смята, че са организирали протестни манифестации в столичната област Чакао. Това показва информация на министъра на вътрешните работи на Венецуела Мигел Родриге. Проведени са обиски в домовете на задържаните и там са намерени огнестрелни оръжия и взривни устройства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай