Oт Боливия приеха извинения за въздушната блокада

Oт Боливия приеха извинения за въздушната блокада | StandartNews.com

Сукре. От Боливия приеха извиненията на Испания, Италия, Португалия и Франция за инцидента със самолета на президента, който бе принуден да извърши непланирано кацане във Виена. Това съобщи днес пред журналисти държавният глава Ево Моралес.

„Ние приемаме извиненията на тези четири държави в качеството на първа стъпка, тъй като смятаме и по-нататък да развиваме отношения, базиращи се на взаимното уважение между нашите държави", посочи той. В същото време Моралес отбеляза, че Боливия „си запазва правото да продължи предприетите чрез международните организации действия, които целят да не се допуска повторение на тези събития, предаде ИТАР-ТАСС.

Самолетът, с който президентът на Боливия се завръщаше в родината си от провелия се в Москва Форум на страните-износителки на газ, бе принуден на 2 юли да извърши непланирано кацане в австрийската столица. Това бе извършено след като Испания, Италия, Португалия и Франция отмениха издаденото на самолета разрешение за пресичане на своето въздушно пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай