Нова война! Ето къде ще избухне

Държава обяви пълна военна готовност

Нова война! Ето къде ще избухне | StandartNews.com

Има реална опасност всеки момент да избухне нова война!

По-рано днес Израел обяви "състояние на готовност за война", след като Хамас предприе най-голямата си атака срещу страната от години, като изстреля бараж от ракети и изпрати бойци през границата от Ивицата Газа. Над 2500 ракети са изстреляни до този момент, като има пробив в ПВО защитата на Израел, съобщи "Де ре милитъри".

Според Мохамад Дейф, лидер на военното крило на Хамас, палестинската организация е изстреляла над 5000 ракети към Израел и призова палестинците и другите арабски държави да се включат в бойните действия.

Ричард Хехт, говорител на израелските военни, заяви, че бойците са влезли в Израел с парапланери, от морето и по суша и че сблъсъци се водят на много места в Газа, включително във военна база. По последни данни палестинските бойци са завзели три селища в близост до границата с Газа.

Има 35 израелци в плен, близо 200 са ранени, най-малко 6 са убити. Ливанската въоръжена групировка "Хизбула" заяви, че следи ситуацията в Газа и е "в пряк контакт с ръководството на палестинската съпротива".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай