Наводнения блокираха Истанбул

Наводнения блокираха Истанбул | StandartNews.com

Истанбул. Лошото време и проливни дъждове не подминаха и Турция. Наводнения блокираха Истанбул.

Затруднено е движението по улиците на мегаполиса заради проливните дъждове. Много пътници газят във водата, след като градският транспорт в някои части е неизползваем.

Седем души са били блокирани в квартал Къдъкьой. Те играли футбол, но заради придошлите води се наложило пожарникари да ги спасят от игрището.

"Морето излезе на сушата", пише турският вестник "Хюриет". В статията пише, че нивото на водата достигнала половин метър в някои квартали на Истанбул. Много жилищни сгради и офиси са били наводнени.

Поройните дъждове, които през последните дни се изляха в европейската част на Турция, доведоха до повишаване на нивото на реките Марица, Тунджа и Арда, каза ръководителят на Регионалната дирекция за водно регулиране в Одрин Юнус Алтан. И уточни, че нивото на река Марица в европейския дял на Турция през последните 24 часа се е увеличило два пъти.

Силни дъждове и проблеми с отводняването имаше още в Измир, Малатия, Къркларели, Болу и Бурса. Синоптици прогнозират, че валежите ще спрат едва в неделя. В тази връзка властите предупредиха хората да избягват откритите места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай