Четвъртък,

Напрежение? Какво реши Путин за Кадиров

От: Агенция Стандарт -
39547
Напрежение? Какво реши Путин за Кадиров
A
A
A

Президентът на Руската федерация Владимир Путин не планира да общува с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров. Той искаше да разговаря с ръководството на страната за ситуацията в Украйна, но е получил отказ.

Това съобщава руският "Интерфакс", цитиран от fakti.bg. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков Путин и Кадиров често общуват по различни въпроси. През последните седмици обаче напрежението между двамата се е увеличило заради несъгласието на Кадиров с начина на водене на войната в Украйна. Песков каза, че в графика на Путин няма място за Кадиров.

Кадиров е бил недоволен от бягството на руските нашественици от фронта в Украйна. В тази връзка той обяви връщането на чеченските части, водени от депутата от Държавната дума Адам Делимханов, във войната срещу Украйна. На юг и в Харковска област продължава обявеното в края на август контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Според данните на Киев украинските защитници са освободили почти 6000 квадратни километра от територията на страната от руските нашественици.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com