Направи ги на луди! Какво стори мъж на финландско летище

Задържаният е на около 40 години

Направи ги на луди! Какво стори мъж на финландско летище | StandartNews.com

Бабаит разби вратите на най-голямото летище във Финландия – Хелзинки-Вантаа и тръгна да тича по платформата между паркираните самолети, съобщава вестник IltaLehti.

„Мъжът си проправи път от терминала на летището до рампата на самолетите. По пътя той разби ключалките на две врати. Служители на летището забелязаха мъж, който тичаше по платформата, и го задържаха. На място беше извикана полиция, която откара мъжа в ареста“, каза говорителят на полицията Рауно пред изданието Yamsya.

Задържаният е на около 40 години, по време на разпита той е заявил силно желание да стигне до летището.

Мъжът е обвинен за нанасяне на щети и застрашаване безопасността на движението при утежняващи обстоятелства.

От полицията смятат този случай за изключителен.

„На летището са взети всеобхватни, ясни и добри мерки за сигурност. Фактът, че той се озова там, е изключителна ситуация“, отбеляза Yamsya.

Летище Хелзинки-Вантаа се управлява от Finavia, най-голямата във Финландия, и приема полети от повече от 20 превозвачи от цял ​​свят, включително Lufthansa, Air France, JAL, Iberia, Turkish Airlines, SAS, Juneyao Airlines и други. През първите девет месеца на 2023 г. пътническият трафик възлиза на 11,6 милиона души, което е увеличение от 23,4% спрямо същия период на 2022 г. (9,4 милиона).

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай