Нападнаха предполагаемия убиец на Политковская

Нападнаха предполагаемия убиец на Политковская | StandartNews.com

Москва. В сряда вечерта е бил прострелян един от обвиняемите по делото за убийството на журналистката Анна Политковская – Джабраил Махмудов, предаде АФП.

Махмудов е бил нападнат пред входа на станция на московското метро. Адвокатът на обвиняемия уточни, че куршумът е попаднал в лявото бедро на Махмудов и е минал в близост до артерията.

"Ние не само твърдим, че Джабраил Махмудов и другите обвиняеми са невинни, но говорим също за необходимостта да бъдат наказани истинските престъпници. Хората, които убиха Политковска, продължават да бягат", допълни юристът, и заяви, че атаката е най-вероятно свързана с делото срещу клиента му.

Махмудов е бил опериран и е в стабилно състояние в болница. Новото дело срещу предполагаемите убийци на журналистката Анна Политковска започна на 24 юли в Москва пред наказателен съд.

Тримата чеченски братя Рустам, Ибпахим и Джабраил Махмудови са заподозрени, че са извършителите на убийството от 2006 г.. Само Рустам, за когото се смята, че е бил стрелецът, се намира в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай