На кого Путин има доверие? Най-важният пост в ключова комисия

Президентът на Русия е председател на комисията

На кого Путин има доверие? Най-важният пост в ключова комисия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин учреди позицията на свой първи заместник в ръководената от него Военно-промишлена комисия и го даде на Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на Русия, предава ТАСС.

Според указа на държавния глава, публикуван в понеделник, ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Александър Куренков също влиза в комисията вместо извадения от състава й Игор Артемиев (преди това ръководител на Федералната антимонополна служба).

Президентът на Русия е председател на комисията. В нея влиза и вицепремиерът - ръководител на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров - той заема длъжностите заместник-ръководител на комисията и ръководител на нейната колегия (сформирана за решаване на текущи въпроси).

В комисията влизат още министърът на отбраната Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб Валери Герасимов, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, ръководителите на Службата за външно разузнаване, ФСБ, Националната гвардия и др.

От началото на войната Дмитрий Медведев периодично прави изключително остри изявления в канала си в "Телеграм" срещу Украйна и нейните западни партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай