Мощен взрив разтърси Атина. Има ли пострадали?

Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра

Мощен взрив разтърси Атина. Има ли пострадали? | StandartNews.com

Експлозия с голяма сила е станала тази сутрин в сграда в централната част на гръцката столица Атина. Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива. При инцидента е ранен един човек, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби. Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол.

На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и по два автомобила.

Днешният ден е обявен за почивен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник. Поради тази причина движението на хора в центъра е било слабо и няма други пострадали при инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай