Мишел открива номинацията на Обама с танци

Мишел открива номинацията на Обама с танци | StandartNews.com

Вашингтон. Първата дама на САЩ Мишел Обама ще открие танците за номинацията на съпруга си за втори мандат за президент. Те ще се състоят днес в Шарлот, Северна Каролина. Там Демократическата партия ще издигне официално кандидатурата на Обама за изборите на 6 ноември.Пред делегатите ще говори и 42-ия президент на САЩ Бил Клинтън, наричан неслучайно „тежката артилерия” на партията.

Междувременно американският президент посети Луизиана, за да види как върви борбата с наводненията след урагана "Айзък". Бурята премина през щата и нанесе щети за милиарди долари. Все още на много места в Луизиана, Мисисипи и Арканзас електричеството е прекъснато. Посещението на Обама беше отговор на визитата на съперника му Мит Ромни. Той е кандидат за президент на републиканците.

Въпреки изявите на Обама последни социологически проучвания на американските медии сочат, че популярността на съпругата му е доста по-висока. Нейният рейтинг се движи между 65 и 70 % или с над 20 пункта над тази на Барак Обама.

В ожесточената надпревара с Ромни, Мишел може да помогне много на съпруга си. Специалистите смятат, че сблъсъкът на дамите може да се окаже решаващ за окончателните предпочитания на американските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай