Мишел Обама разплака американците

Обичам Барак повече от всякога, заяви първата дама на САЩ

Мишел Обама разплака американците  | StandartNews.com

 

Вашингтон. Със страстна реч в края на първия ден на националния конгрес на Демократическата партия на САЩ първата дама Мишел Обама поиска още четири години за съпруга си в Белия дом. Тя се превърна в звездата на вечерта и успя да разплаче много от хората, които слушаха речта й в Шарлот, Северна Каролина.

Мишел Обама с основание е сочена за голямото оръжие на съпруга си в президентската битка тази година, след като предизвика сензация със словото си, отбелязва Би Би Си. Тя заложи на емоционална реч, свързана с живота на президентското семейство. Мишел наблегна на ролята си на съпруга и майка и описа човешката страна на съпруга си, но освен това успя да засегне голямо разнообразие от теми, вълнуващи американците.

"Чувството за отговорност е това, което ме привлече в Барак", разказа Мишел Обама. "Когато започнахме да излизаме заедно, той идваше да ме взима от вкъщи с кола, на която буквално прозираше подът. Но когато ми говореше за семейството, разбрах, че споделяме една и съща мечта на родителите си", каза първата дама. Барак Обама е човекът, на когото трябва да се доверим, за да води страната ни напред, каза още първата дама на САЩ. Проблемите са сложни, задачите трудни - но накрая на деня решението се взима на базата на човека, който си. Затова Барак Обама гледа на възстановяването на икономиката от гледна точка на нашите родители - да можеш да се чувстваш горд от един честен работен ден, заяви Мишел Обама. "Питат ме променил ли се Барак Обама, откакто е президент. Не смятах, че е възможно, но днес обичам съпруга си повече отколкото преди 4 години и дори повече отколкото преди 23 години. Барак вярва, че работата му като президент не е заради парите, а заради промяната, която носи у хората", каза Мишел Обама.

"Когато се родиха децата му, ставаше на всяка секунда през нощта, за да проверява дали децата дишат нормално. Сега го виждам как става нощно време, за да чете имейлите на обикновените хора с най-различни проблеми, виждам грижата в очите му, когато ми казва "Не можеш да си представиш за какво става въпрос, това не е правилно, Мишел". 30-минутната реч бе посрещната на крака от делегатите в Шарлот, Северна Каролина, а мнозина от тях се разплакаха от думите на първата дама. Демократите се надяват този и други козове на президента да успеят да му осигурят преизбиране в трудната борба с Мит Ромни. Всички оратори във вторник се обединиха около основните си ценности и предупредиха, че Ромни няма да води САЩ напред, ако бъде избран. Според едно от последните проучвания 54% от американците са на мнение, че Обама не заслужава втори мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай