Мишел Обама - музата революционерка

Съпругата на президента полива 50 в суперформа

Мишел Обама - музата революционерка | StandartNews.com

Вашингтон. Мишел Обама, една от най-известните жени в света, днес празнува половинвековен рожден ден, а утре вдига щуро парти. Предупредила е гостите, че ги очакват танци до зори. Така Първата дама още веднъж припомня, че за истинските еви 50 са новите 30. Въпреки че тя нито спазва диети, нито брои калории, а се наслаждава на живота.

"Чувствам се по-спокойна. Дишам малко по-добре. Никога не съм била толкова уверена. Наясно съм със себе си, знам коя съм", каза Мишел пред списание "Парейд". Семейството също е наясно с нейния характер. Съпругът й Барак и двете им дъщери - 15-годишната Малия и 12-годишната Саша - рядко правят каквото и да било без одобрението на "главната майка". Независимо дали става дума за прилагане на дипломатически хватки или избор на нов гардероб. Е, Мишел

отиде с кецове за 500 долара

да раздава храна на бедните, но това нито за миг не накърни нейния рейтинг, който е с 13 пункта по-висок от този на мъжа й, според допитване на Асошиейтед прес и GfK. Тя се ползва с 59 процента одобрение срещу 46 за Обама. Всъщност това е типично за всички музи - да вдъхновяват мъжа до тях с малките си революции. Защото всички знаят, че Мишел свири първа цигулка не само в организирането на домашния бюджет и фамилните ваканции. Тя сложи мускулесто рамо при събирането на милиони долара за Барак и за други кандидати на Демократическата партия, хиляди отидоха на предизборните митинги заради чара й и обещанията за различно бъдеще. Мишел нарича Барак "неуморен" и "справедлив", политик, който следва морала и принципите си, лидер, който елиминира най-търсения терорист в света, баща, който отделя време дори да тренира баскетболния отбор на дъщеря им Саша.

Сега, през втория мандат на US водача, Мишел разкрива макроамбициите си на базата на микромераците си. Засади зеленчуковата градина в Белия дом, за да провокира национален дебат за затлъстяването на децата, правилното хранене и спортуването. Разказва как е преодоляла бариерите пред своята диплома за висше образование, за да подкрепи с историята си Барак в една от мечтите му - до 2020 г. в САЩ да има най-много завършили колеж.

Мишел явно притежава доста таланти, но един от тях е да открива изгряващи звезди - така още веднъж акцентира върху това, че "тяхната страна" е на неограничените възможности. Младокът Джейсън Ву стана международна знаменитост, след като сътвори тоалетите за екзотичната дама, с които тя блесна на двете церемонии по встъпване в длъжност на Барак. Втория път мисис Обама се колебаеше между 15 стилисти, но на финала пак ощастливи любимеца си. Така момчето от Тайван беше изстреляно в орбитата на най-печелившите фешън късметлии. Според критиците фината бяла рокля, инкрустирана с кристали, и огненият модел в червено ще останат завинаги в историята.

Разбира се, реакциите на корифеите не закъсняха - неостаряващата пънкарка край Темза Вивиен Уестууд заклейми стила на Мишел. Тя се възмути от пъстротията и артистичността, които подхождат повече за потомката на роби от Южна Каролина, отколкото на Първа дама.

"Нищо не разбира от мода. Комбинира цветове и кройки по най-невъобразимия начин. На светлинни години е от шика на Джаки Кенеди", коментира Уестууд.

Мишел обаче от най-крехка съпружеска възраст залага на екстравагантността. Прави го със замах, борейки скуката - във визията и в протокола. Тя се увлича по едрите, многоредови, многопластови, асиметрични и често ръчно изработени бижута. Те делят будоара й наравно с вечните и задължителни за институцията и за банковите сметки перли и диаманти. Но

поръчва дрехи и аксесоари и по интернет

Печалбите, които Мишел носи на различните дизайнери и магазини, достигат до 2,7 млрд. долара годишно. При това тя носи всякакви марки, а не само "Шанел", "Валентино", "Армани" и "Оскар де ла Рента". Метаморфозите на Мишел наистина заслужават адмирации. Особено ако не ползва услугите на стайлинг експерти, както се говори за нея. Дъщеря на домакиня и бивш атлет, тя проявява вкуса си още в "Принстън" и "Харвард". По-късно, като юрист в Чикаго, облича бизнес костюмите, но не задълго.

През май 2006 г. списание "Есънс" я включва в класация на "25-те най-вдъхновяващи жени в света", а през юли 2007 г. и 2008 г. "Венити феър" я обявява за една от "10-те най-добре облечени личности в света". През септември 2007 г. списание "02138" поставя Мишел на 58-о място в класацията на "100-те най-влиятелни възпитаници на Харвард". Мишел, Мадона, Лейди Гага, Майкъл Джексън и "Бийтълс" бяха определени от "Тайм" за водещи сред 100-те модни икони на всички времена. Тя е третата Първа дама, която има аспирантура - след Хилари Клинтън и Лора Буш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай