Мелони в атака! Посочи капанът за Русия

Как може да бъде прекратена войната

Мелони в атака! Посочи капанът за Русия | StandartNews.com

Има само един начин да се стигне до преговори и мирно споразумение между Русия и Украйна и той е да се помага на Киев с въоръжение и техника, за да се защитава.

Това заяви в своя реч пред Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони.

"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме ние и партньорите ни в Европа. Двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното дясно правителство.

Новият италиански премиер многократно изтъкна, че Рим ще помага на Киев, докато позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е по-сдържана. Това се обяснява с топлите отношения на Берлускони с Путин в недалечното минало.

Мелони заяви, че макар и оръжието, което Италия доставя на Украйна, да не е достатъчно за победа на украинците над руската армия, то все пак е много важна част за войната срещу агресора. Всички трябва да са наясно, че Рим е надежден партньор и ще спазва всички международни договори. Това означава помощ за Украйна дотогава, докато тя се нуждае от нея.

Новото италианско правителство спечели и втория, последен засега вот на доверие в парламента.

,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай