Кой произвежда слухове за смъртта на Ким

Това е актуалната политическа мистерия

Кой произвежда слухове за смъртта на Ким | StandartNews.com

В събота вечерта (25 април) няколко световни медии съобщиха за смъртта на Ким Чен Ун, председател на Държавния съвет на Северна Корея. Така американското издание New York Post, позовавайки се на "много солиден източник" в Hong Kong Broadcast network, съобщи за "възможната смърт" на севернокорейския лидер.

А японският седмичник Shukan Gendai заяви, че Ким Чен Ун е получил сърдечен удар, след което е хоспитализиран по спешност в най-близкото интензивно отделение. Нещо повече, в момента той е във "вегетативно състояние", според вестника.

Ззападните медии се опитват да „погребат“ Ким Чен Ун от няколко седмици.

Например, не толкова отдавна, CNN, позовавайки се на източник в Белия дом, съобщи за лошото здраве на севернокорейския лидер. След това президентът на САЩ Доналд Тръмп искаше да се свърже с него. Китай обаче се усъмни в надеждността на подобна информация, а Кремъл обяви намерението си да изчака официалните данни.

В същото време официалните власти в Пхенян отричат информацията за тежкото състояние на Ким Чен Ун и съобщават само, че държавният глава благодари на работниците на най-големите строителни проекти в страната през последните години в град Самджиен.

Посланикът на Пхенян в Москва Син Хон Чол също не потвърди слуховете за състоянието на лидера. Любопитно е, че Сеул също не смята, че информацията за смъртта на лидера на Северна Корея е достоверна.

„Позицията на правителството е солидна. Ким Чен Ун е жив и здрав”, казва Мун Йонг Ин, главният съветник по външна политика на президента на Южна Корея, цитиран от CNN. 

Кой може да е заинтересован от разпространяващите се слухове за здравето на севернокорейския лидер?



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай