Коронавирусът издуха парите на най-богатите руснаци

Загубите им са поради срив на борсите, съобщи "Форбс"

Коронавирусът издуха парите на най-богатите руснаци | StandartNews.com
  • Загубите им са поради срив на борсите, съобщи "Форбс"

Коронавирусът издуха парите на най-богатите руснаци. 6,06 милиарда долара загубиха за ден първите петима по имане. Причината е срив в борсите, причинен от последствията на смъртоносната зараза върху най-големите икономики.

Експертите на „Форбс“ оценяват, че шефът на „Лукойл“ Вагит Алекперов е загубил 1,6 милиарда долара. Богатството му е 22,5 милиарда долара, съобщи БГНЕС. Съсобственикът на "Норникел" Владимир Потанин е загубил 1,4 милиарда долара, оставайки с „едва“ 26 милиарда долара. А състоянието на председателя на борда на „Новатек“ Леонид Михелсон намаля с 1,2 милиарда долара до 22,5 милиарда.

Владимир Лисин, който е собственик на Новолипецкия металургичен завод, е загубил 910 милиона долара и сега „Форбс“ оценява богатството си на 21,3 млрд. долара. Съсобственикът на „Северстал“ Алексей Мордашов е загубил 948 млн. долара за един ден и сега има 19,9 млрд. долара.

Спадът на борсовите индекси поради опасенията относно разпространението на COVOD-19 продължава от няколко дни. Индексите спаднаха значително в Китай, откъдето тръгна новият вирус, и в съседните страни, както и в САЩ, Русия и Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай