Кметът на Ерусалим обезвреди терорист

Нетаняху (вдясно) свика пресконференция, за да благодари на кмета на Ерусалим

Кметът на Ерусалим обезвреди терорист | StandartNews.com

Кметът на Ерусалим Нир Баркат и негов охранител демонстрираха бойни умения и обезвредиха въоръжен с нож мъж, който бе определен от израелските медии като терорист. Кадри от случилото се бяха разпространени от градските камери, заснели екшъна. Според местни медии 18-годишен палестинец от Рамала пробол с нож 27-годишен мъж на централен площад в Ерусалим. По време на инцидента градоначалникът, който пътувал с кола за офиса си, бил наблизо. Той светкавично изскочил от автомобила си и заедно с въоръжения с пистолет бодигард обезвредили нападателя.

Двамата оказали и първа помощ на пострадалия. Така атаката на терориста приключила без тежки последици благодарение на бързата реакция на кмета и неговия телохранител, отбелязват местни израелски медии. "За мен беше ясно, че ако терористът продължи да използва ножа си срещу хората, щеше да бъде застрелян. Но понеже той пусна ножа, ние само го обезвредихме и задържахме", каза кметът Баркат.

"Убеден съм, че нападателят ще бъде наказан за престъплението, което е извършил", добави кметът. 55-годишният Баркат, който е офицер от резерва, е служил в парашутна бригада. След армията се занимавал с бизнес в областта на високите технологии. През 2008 г. е избран за кмет на Ерусалим.

Баркат се отказа от заплатата и получава годишно само 1 шекел. Според сп. "Форбс" Баркат е най-богатият политик в Израел. Състоянието му се оценява на 450 млн шекела /125 млн. долара/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай