Китай праща топмедици да лекуват Ким

Начело на делегацията е висш партиен кадър

Китай праща топмедици да лекуват Ким | StandartNews.com

Китай праща група от едни от най-подготвените медицински специалисти в Северна Корея на фона на слуховете за критично състояние на президента Ким Чен Ун, пише Reuters, позовавайки се на три източника.

По тяхна информация медицинската делегация се води от представители на международния отдел на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Това е и причината агенцията да свързва посещението със слуховете за възможни проблеми със здравето на корейския лидер.

Виж още:Сестрата на Ким поема властта в Корея?

И двете държави са отказали официален коментар по темата.

По-рано бе съобщено, че Ким Чен Ун се намира на частната си вила на брега на източно корейския залив на Японско море.

Миналата седмица той напусна гъсто населения Пхенян заради повишен риск от коронавирус. Освен това има подозрение, че вирусът е повалил хора от близкото обкръжение на президента.

Виж още:Екзекуция в Северна Корея заради коронавируса

CNN на 21 април се позова на представители на американските разузнавателни служби и съобщи, че Ким е в критично състояние след операция. По-късно южнокорейските медии опровергаха информацията. Американският президент Доналд Тръмп също заяви, че има съмнение за информациите точно на тази телевизия.

Спекулациите за здравето на  Ким Чен Ун започнаха след като той не се появи на всенародния празник, свързан с рождения ден на Ким Ир Сен, който се чества на 15 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай