Какво каза Ердоган за Ататюрк

101-та годишнина от Деня на победата

Какво каза Ердоган за Ататюрк | StandartNews.com

На 30 август Турция отбелязва 101-та годишнина от Деня на победата. На този ден се отбелязва с тържества в цялата страна и в чуждестранните представителства.

Първата церемония се състоя в столицата Анкара в Мавзолея на Ататюрк, където се намира гробът на водач Мустафа Кемал Ататюрк.

Държавният протокол, воден от президента Реджеп Тайип Ердоган, посети Мавзолея на Ататюркпо повод Деня на победата 30 август.

След като Ердоган положи венец с мотив на звезда и полумесец на мавзолея на Ататюрк, бе оказана почит с минута мълчание и беше изпълнен националният химн.

Ердоган, който подписа специалната книга Мавзолея на Ататюрктук, написа следното:

„Скъпи Ататюрк, ние сме горди да отпразнуваме 101-ата годишнина от Великата победа, която вие описвате като безсмъртен паметник на идеята на турската нация за свобода и независимост. Днес, който е една от повратните точки в нашата славна история, прославяме вашите бойни другари, уважаемите народни представители и светиите, почитаме паметта на нашите мъченици с милосърдие, осъществяваме нашата визия за века на Тюркийе, превърнала се в символ на нашата цел да се издигнем над нивото на съвременните цивилизации, с голяма решителност и решителност, като си подадем ръце с държавата и нацията.Ще продължим да работим ден и нощ, докато обединим целите на нашата страна с вековните мечти на нашата нация.Нека душата ви да почива в мир ."

Мавзолея на Ататюркбеше отворен за обществеността след държавната церемония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай