Идва лято. Ето най-безопасните дестинации

След година прекъсване – пътуванията до редица любими места вече са възможни.

Идва лято. Ето най-безопасните дестинации | StandartNews.com

Всички се надяваме предстоящият летен сезон да не е така стресиращ с почивките, както миналата година. Голямата надежда на света е напредването на ваксинацията на населението.

И все пак. Ето няколко идеи за безопасни райски кътчета, в които да изпиете по един коктейл по време на предстоящите празници или лятната си ваканция.

Остров Мадейра, Португалия

От началото на пандемията Мадейра е най-безопасната дестинация в Европа.На територията на архипелага противоепидемичните мерки са предприети изключително бързо, което е допринесло за най-ниските нива на активните случаи в Европа. На влизане в Мадейра ще трябва да представим отрицателен тест за COVID-19 или сертификат за ваксинация. Носенето на маска на плажовете или по време на разходки и колоездене не е задължително. Островът е признат в цял свят заради красотата на своите пейзажи и буйната си природа, предава www.europeanbestdestinations.com.

Азорски острови, Португалия

В хода на пандемията Азорските острови останаха в „зелената зона“ на картата и се превърнаха в една най-безопасните дестинации за почивка през 2021 година. Деветте острова се отличават със сигурността, която предлагат. Всички посетители трябва да се тестват за коронавирус преди да влязат на територията им, за да се предотврати разпространението на заразата. Туристи, които са ваксинирани срещу COVID-19, не подлежат на изследвания. Освен това, дестинацията предлага възможност за много дейности на открито. Островите съчетават традиция и модерност, вкусна кухня и красива природа, която не можете да намерите никъде другаде.

Тбилиси, Грузия

По време на световната здравна криза на Грузия се гледа като на безопасна дестинация. Веднага след възникването на случаи обаче грузинското правителство решава да затвори границите си, за да защити населението си. Макар това да е трудно решение, то дава резултати, тъй като в Грузия има до 2 пъти по-малко смъртни случаи, свързани с COVID-19 на милион жители, отколкото най-засегнатите страни. Към момента в страната няма ограничения за пътуване на ваксинирани туристи.

Лагоа (Алгарве), Португалия

Почти „недокоснат“ от пандемията, град Лагоа е една от най-безопасните дестинации в Европа с 8 пъти по-малко тежки случаи на милион жители от най-серизно засегнатите страни. Мястото може да предложи на своите посетители чист въздух, разходки по крайбрежието и непокътната природа. Задължително условие за ваканция в града е предстаняването на отрицателен тест за коронавирус, пише Монитор..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай