Голям скандал с Берлускони. В дъното е Путин

Бившият премиер си навлече гнева на цяла Италия и света

Голям скандал с Берлускони. В дъното е Путин | StandartNews.com

В голям скандал се забърка бившият премиер на Италия Силвио Берлускони. Той възмути света с изказване, в което се опитва да обясни действията на руския президент Владимир Путин спрямо Украйна, предадоха световните агенции. Берлускони оправда Путин като заяви, че руският президент е бил принуден от руското население и от антуража си да нахлуе в Украйна.

"Путин се озова в една наистина трудна и драматична ситуация", обясни Берлускони по време на участие в програмата "Порта а порта" по италианската телевизия РАИ Уно.

"Една мисия на двете проруски републики в Донбас отиде в Москва и говори с всички там, по радиото, пред пресата, по телевизията, с хора от партията на Путин, с министри от партията и после отиде и при него, за да му заяви: "Зеленски засили атаките на украинските сили срещу нашите сили по нашите граници. Сега има вече 16 000 жертви. Моля Ви, защитете ни, защото ако не го направите, ние не знаем какво ще се случи", каза Берлускони.

Според него Путин после е бил тласнат от руското население, от партията си, от министрите си да започне тази специална операция. Тя беше наречена по този начин в началото и според нея руските войски трябваше да влязат в Украйна и за една седмица да стигнат до Киев, да сменят правителството на Зеленски с едно правителство от порядъчни хора и да си тръгнат след една седмица.

Тези думи на Берлускони породиха истинска полемика и реакции. А самият Берлускони заяви, че те са извадени от контекста и опростени и допълни, че войната в Украйна не може да бъде оправдана, след което изрази отново подкрепата си за НАТО, за ЕС и за САЩ.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай