Франция продава резиденция в Ню Йорк за $ 48 млн.

Франция продава резиденция в Ню Йорк за $ 48 млн. | StandartNews.com

Париж. Френското правителство, което на заседанията си тази седмица тематизира необходимостта от смъкването на бюджетните разходи, е пуснало луксозната нюйоркска резиденция на постоянния си представител в ООН за продан. Намиращият се на Парк Авеню 18-стаен мезонет се продава за 48 милиона долара, съобщават американските медии.

Жилището разполага с личен асансьор, свързващ двата етажа, пет камини и се намира в една от най-престижните сгради в Ню Йорк, която има богата история и легендарни обитатели - там са живели бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди и финансистът Джон Рокфелер - младши.

В началото на седмицата новият френски премиер Мануел Валс представи широка програма за съкращаване на разходите с цел намаляване на бюджетния дефицит на страната. Слуховете за възможна продажба на резиденцията обаче вървяха и преди това. За такива планове съобщиха през септември миналата година дипломати в Ню Йорк.

Франция заема третата позиция в класацията за широта на мрежата от дипломатически мисии в света след САЩ и Китай, като страната е собственик на имоти в чужбина за почти 7 милиарда долара.

Къде ще заживее сегашният постоянен представител на Франция в ООН Жерар Аро, след като продажбата на резиденцията стане факт, не се съобщава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай