Ердоган посрещна Джорджа Мелони в имение

Това е първото официално работно посещение зад граница на Мелони

Ердоган посрещна Джорджа Мелони в имение | StandartNews.com

Източник: Анадолска агенция

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони се срещна днес с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в имението Вахдетин в Истанбул, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Агенцията пояснява, че това е първото официално работно посещение зад граница на Мелони, откакто Италия пое председателството на Г-7 на 1 януари тази година.

Днешните разговори, които бяха предхождани от двустранни срещи в кулоарите на многостранните срещи в Бали, Вилнюс, Ню Йорк и Дубай, имаха за централна тема конфликта между Израел и радикалното палестинско движение "Хамас", както и руската инвазия в Украйна, отбелязва АНСА.

Целта на първото посещение на Мелони в Турция е да бъде потвърдено стратегическото естество на сътрудничеството между Рим и Анкара в рамките на НАТО и на Средиземноморския басейн.

Двамата лидери са обсъдили и двустранните икономически взаимоотношения, както и укрепването на сътрудничеството по отношение на мигрантите. Преди срещата Мелони е посетила някои от забележителностите на Истанбул, допълва АНСА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай