Ердоган и Путин ще се срещнат за Сирия

По-рано говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков потвърди, че Путин и Ердоган планират заедно да отворят газопровода „Турски поток“

Ердоган и Путин ще се срещнат за Сирия | StandartNews.com

В първите дни на януари ще се проведе среща между президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, като лидерите ще обсъдят двустранните и регионалните проблеми, включително доставките на системите за противовъздушна отбрана С-400 и ситуацията в Сирия, съобщава РИА Новости, цитирана от Фокус. Това заяви пред руската агенция Исмаил Сафи, член на Съвета за сигурност и външна политика на администрацията на президента на Турция.

„Ердоган и Путин изразиха готовност да се срещнат в Турция през първите десет дни на януари. Лидерите на двете страни ще обсъдят двустранните и регионални отношения, включително ситуацията в Сирия и доставката на С-400 ", каза Сафи.

По-рано говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков потвърди, че Путин и Ердоган планират заедно да отворят газопровода „Турски поток“ в началото на януари 2020 г. Ердоган каза, че стартът на проекта ще бъде даден в Истанбул на 8 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай