Елизабет II с трогателно послание: Да спасим света за нашите деца

Кралицата призова световните лидери да се "издигнат над политиката и да постигнат истинско държавническо майсторство"

Елизабет II с трогателно послание: Да спасим света за нашите деца | StandartNews.com

Кралица Елизабет II призова световните лидери да се "издигнат над политиката и да постигнат истинско държавническо майсторство" на срещата COP26.

Кралицата отправи трогателно послание към участниците в срещата с думите:

"Никой от нас няма да живее вечно. Но трябва да спасим света не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца и тези, които ще последват стъпките им".

Видеосъобщението на Нейно Величество беше прожектирано по време на вечерен прием за световните лидери в Глазгоу.

От дистанцията на десетилетния си дипломатически опит, тя каза:

Повече от 70 години имах късмета да се срещна и да познавам много от великите световни лидери. Понякога се забелязва, че това, което лидерите правят за народа си днес, е управление и политика. Но това, което правят за хората на утрешния ден – това е държавност. Надявам се, че тази конференция ще бъде един от онези редки случаи, в които всеки ще има шанса да се издигне над политиката и да постигне истинско държавническо майсторство. Лидерите трябва да действат сега, за да се справят с климатичната криза, не за тяхна собствена полза, а за бъдещите поколения, подчерта Кралицата.

Ползите от спешни действия за климата няма да са налице за всички нас тук днес - никой от нас няма да живее вечно. Но ние трябва да направим това не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца, и тези, които ще последват стъпките им, допълни кралицата.

Миналата седмица беше обявено, че кралицата няма да може да присъства на COP26, след като лекарите й казаха да си почине през следващите две седмици. Но принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол и херцогът и херцогинята на Кеймбридж присъстваха на събитието, за да помогнат на премиера Борис Джонсън да посрещне световните лидери.

Междувременно, днес беше съобщено, че Елизабет II е забелязана зад волана на автомобил в замъка Уиндзор. 95-годишната кралица е била видяна сама в зеления "Ягуар", който използва за превоз на кучетата си, съобщи таблоидът "Сън", цитиран от БНТ.

В края на октомври Бъкингамският дворец съобщи, че Елизабет II е посетила частна лондонска болница за неизяснени "предварителни прегледи" и е останала за една нощ.

Кралицата бързо възобнови официалните си задължения и проведе няколко аудиенции чрез видеовръзка. След това обаче тя се отказа от очакваната си поява на вечерен прием за COP26 в Глазгоу в понеделник след "съвет да си почине", съобщи Бъкингамският дворец.

По-късно от двореца заявиха, че тя ще почива "поне" още две седмици. През уикенда премиерът Борис Джонсън заяви, че тя е в "много добра форма".

До престоя си в болница този месец тя почти ежедневно участваше в официални мероприятия. Неотдавна обаче беше видяна да ходи с бастун и според съобщенията, се е отказала да язди коне.

Най-дълго управлявалият британски монарх ще отпразнува своя платинен юбилей догодина, отбелязвайки 70 години на трона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай