ЕК с решение за подарената водка на Путин от Берлускони

От комисията посочиха, че няма изключение от санкциите за подаръци

ЕК с решение за подарената водка на Путин от Берлускони | StandartNews.com

Двадесетте бутилки водка, подарени за рождения ден на Силвио Берлускони от Владимир Путин, нарушават санкциите срещу Русия, наложени след инвазията в Украйна. Това обявиха от Европейската комисия, цитирани от БТА.

Бившият италиански премиер предизвика противоречиви реакции тази седмица, след като заяви, че отново поддържа контакти с Путин и двамата са си разменили "мили писма". Партията на Берлускони - "Напред Италия" - се предполага, че ще бъде част от новото коалиционно правителство на страната.

"За рождения ми ден той изпрати двадесет бутилки водка и едно много мило писмо", каза Берлускони, който навърши 86 години миналия месец, пред своите депутати според аудиозапис, разпространен от местни медии.

Приетите през април европейски санкции включват забрана за внос на руски стоки, в това число алкохолни напитки като водка, заяви говорител на ЕК. И подчерта, че няма изключения за подаръци. Все пак решение на всяка страна членка на ЕС е как да прилага тези санкции и към момента не е ясно дали италианските власти ще предприемат някакви мерки, допълниха от Комисията.

Източник: Нова телевизия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай