Една звезда на Холивуд угасна. Отиде си любимец на две поколения

Сайзмор се прочу през 90-те години на миналия век

Една звезда на Холивуд угасна. Отиде си любимец на две поколения | StandartNews.com

Още една ярка звезда на Холивуд угасна. Отиде си любимец на две поколения.

Американският актьор Том Сайзмор, известен с ролите си във филмите "Спасяването на редник Райън" и "Жега", почина на 61-годишна възраст, съобщи мениджърът му, цитиран от Би Би Си.

Сайзмор се прочу през 90-те години на миналия век, като често играеше поддържащи роли на яки мъжаги - обикновено военни, полицаи или престъпници. Участвал е в известни филми като "Родени убийци", "Пърл Харбър" и "Блек Хоук", предаде БГНЕС.

Актьорът имаше проблеми с наркотиците и получи присъда за домашно насилие. Сайзмор беше в кома след като на 18 февруари получи мозъчна аневризма.

Роден в работнически квартал на Детройт, Сайзмор пробива в Холивуд с малка роля във филма на Оливър Стоун "Роден на четвърти юли" през 1989 г. Стоун отново го ангажира в противоречивия "Родени убийци" за ролята на жестокия детектив Джак Сканети. По-късно играе с Робърт де Ниро в "Жега".

Със славата и парите се появява и навикът за употреба на наркотици - в автобиографията си той пише за пристрастяването си към хероин и метамфетамини.

Той разказва как Де Ниро го е тласнал към един от престоите му в рехабилитационен център през 1995 г., като е казал на Сайзмор, че ще направи така, че "да го арестуват за притежание на хероин", ако не отиде в лечебен център. Сайзмор избрал рехабилитацията.

Докато снимат "Спасяването на редник Райън", режисьорът Стивън Спилбърг заплашва да уволни актьора при първите признаци на употреба на наркотици и да заснеме филма отново без него. Но Сайзмор се борил и останал чист.По-късно продължава да страда от "личните си демони".

„Бях човек, тръгнал от нищото, който се е издигнал до върха", пише Сайзмор в автобиографията си от 2013 г. "Имах къща за няколко милиона долара, Порше, ресторант, който притежавах заедно с Робърт де Ниро. А сега нямам абсолютно нищо", казва Сайзмор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай