Един от най-търсените от ФБР бегълци бе заловен. Вижте кой е

Според източник, близък до разследването, задържаният е Майкъл Джеймс Прат

Един от най-търсените от ФБР бегълци бе заловен. Вижте кой е | StandartNews.com

Полицията в Испания обяви, че е задържала в Мадрид гражданин на Нова Зеландия с издадена доживотна присъда в САЩ за сексуален трафик и престъпления, свързани с педофилия, съобщи Франс прес. Арестуваният фигурира в списъка с десетте най-търсени бегълци на американското ФБР, съобщи БТА.

От полицията заявиха, че 40-годишният новозеландец е бил забелязан в сряда в хотел в центъра на испанската столица и след това е бил задържан. Той е използвал една от фалшивите си самоличности, под които се е укривал от закона.

Властите не съобщават името на беглеца от закона, а само инициалите му "Ем Джей Пи". По думите им става въпрос за един от "десетте най-издирвани бегълци от ФБР". Има обявена и награда от 100 000 долара за всеки, който предостави информация, която би могла да доведе до задържането му.

Според източник, близък до разследването, задържаният е Майкъл Джеймс Прат, който е с доживотна присъда за такива престъпления, като "производство и разпространение на детска порнография, сексуална експлоатация, сексуална агресия и незаконно забогатяване".

В информацията на сайта на ФБР се казва, че под прикритието на малки обяви за търсене на модели новозеландецът е набирал млади и непълнолетни жени от САЩ и Канада за насилствени сексуални актове в периода 2012 - 2019 г. Задържаният е управлявал снимачен екип и порнографски сайтове, на които е публикувал заснетото съдържание. По този начин е спечелил над 17 милиона долара, според сайта на ФБР. Друго от обвиненията срещу него е за сексуална агресия срещу младите жени.

Майкъл Джеймс Прат е избягал от правосъдието след произнасянето на доживотната присъда и през 2019 г. за него е била издадена международна заповед за арест.  Испанската полиция каза, че от известно време е подозирала, че беглецът от закона се намира в Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай