Джонсън се извини, направи се на ударен за "Партигейт"

Никой не ми е казвал, че това, което правим, както посочвате, е против правилата, заяви премиерът

Джонсън се извини, направи се на ударен за "Партигейт" | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън категорично отрече да е бил предупреждаван, че градинското парти с напитки на Даунинг стрийт може да е в нарушение на правилата на локдауна. От опозицията незабавно контрираха изявлението на Джонсън с аргумента, че като премиер не е нужно някой друг да му казва, че събирането е нарушение, предава БНР.

Във виртуално интервю за „Скай нюз“, докато все още е в самоизолация, Борис Джонсън отново поднесе извиненията си на хората, които са изтърпели големи несгоди и лишения по време на локдауните и каза, че разбира напълно гнева им, но:

"Никой не ми е казвал, че това, което правим, както посочвате, е против правилата, че събирането, за което става дума, не е било работна среща".

Казаното от Джонсън идва след повдигнато обвинение от бившият му първи съветник Доминик Къмингс, че той е излъгал в парламента, защото лично той му е обърнал внимание, че събирането на 20 май 2020 година може да му донесе неприятности, защото е в нарушение на локдауна.

Двама бивши служители на Даунинг стрийт са заявили пред BBC, че помнят, че Къмингс им е казал за предупреждението му към Джонсън, който не му обърнал внимание.

Последният коментар и оправданието за невинност на Джонсън взриви не само опозицията. Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Анджела Рейнър отново поиска оставката на премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай