Драстично намаление на данъците, не се е случвало от 10 г.

Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак написаха обща статия

Драстично намаление на данъците, не се е случвало от 10 г. | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак написаха обща статия, за да обявят, по думите им, "най-голямото еднократно намаляване на данъците от десетилетие", демонстрирайки единство пред лицето на кризата с повишаването на разходите на домакинствата във Великобритания, предаде БТА като се позова на ДПА.

В статията във в."Сън", излязла днес, премиерът и финансовият министър казват, че когато в сряда се повиши прагът на системата за обществено осигуряване, това ще спести на 30 милиона британски работници до 330 британски паунда (400 долара) годишно, предава lupa.bg.

Те добавиха, че това историческо намаляване на данъците ще възлезе общо на 6 млрд. британски паунда и ще освободи 2,2 милиона души от задължението да плащат "каквито и да е социални осигуровки и данъци върху доходите си", а "близо 70 процента от британските работници" ще плащат по-ниски социални осигуровки.

Джонсън отбеляза, че сега има "големи шансове" да се поправи ненужната данъчна тежест за хората и бизнеса в цяла Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай