Драма с българи на летището в Мюнхен. Има ли спасение

Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спряха стотици полети

Драма с българи на летището в Мюнхен. Има ли спасение | StandartNews.com

Източник: Скай нюз

От дни група българи са блокирани на летището в баварската столица Мюнхен заради снежна буря, съобщава Нова телевизия.

Силният снеговалеж и ниските температури в Германия спряха стотици полети.

„Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана. Дадоха ни малко вода и десерт с изтекъл срок на годност. Моят полет беше за събота в 07.00 ч. Свързахме се с консула, но той не успя да дойде. Изпратиха друг представител от консулството, но не ни помогна”, разказа Александър Бакалов.

Заради лошо време стотици полети са отменени в Нидерландия, Германия и Великобритания. Работници на летището публикуваха кадри, на които се вижда как голямо количество сняг е успяло да наклони самолет „Чесна" над Мюнхен.

„Наложи ни се да си проправяме път до паркинга с лопати. След това трябваше да вземем такси, тъй като автобуси не се движат. Не бяхме информирани за това. Сега не сме сигурни какво да правим", каза Бриджит, турист в Мюнхен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай