Ден на траур в Москва

Ден на траур в Москва | StandartNews.com

Москва. Сряда е ден на траур в руската столица Москва, в памет на загиналите при катастрофата в метрото.

Руските власти съобщиха, че до момента общо 162 души са ранените и загиналите при злополуката. И уточниха, че жертвите вече са 22.

129 пострадали са постъпили в болница, а на 11 други пострадали е оказана амбулаторна помощ.

Аварийно-възстановителните работи в метрото ще продължат най-малко 30 часа. Това съобщи зам.-кметът на Москва Пьотр Бирюков и изтъкна, че предстои повредените вагони да бъдат изнесени на части, след което ще започне възстановяване на огънатите релси.

Приключи огледът на вагоните в московското метро, каза кмет на града и увери, че екипи на метрополитена работят на мястото.

Неизправност в системата на стрелките. Това е основната версия за тежката авария в Московското метро, по която работят руските власти, предаде ИТАР-ТАСС.

Рязкото спиране на влака поради намаляване на напрежението в електрическата мрежа бе първата версия, която се завъртя в общественото пространство след инцидента. "Сега следствието разглежда няколко версии за причините за инцидента, като основната сред тях е неизправност в системата на стрелките", каза източникът на от правоохранителните органи в руската столица.

Стандарт Нюз припомня, че във вторник стана сериозна авария в московското метро и три вагона дерайлираха. Случаят бе опеределен като най-големият инцидент в метрополитена. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай