Петък,

Човек от школата на Харвард иска мястото на Зоран Заев

От: Рачо Рачев -
Човек от школата на Харвард иска мястото на Зоран Заев
A
A
A

Главният претендент за лидерския пост в Социалдемократическия съюз (СДСМ) - сегашният заместник-финансов министър Димитър Ковачевски - обяви кандидатурата си за поста на Зоран Заев, предаде БНТ.

Само 12 часа след като ръководните органи на СДСМ приеха оставката на Заев и обявиха дата за избирането на нов председател, Ковачевски съобщи, че ще се кандидатира на предстоящите вътрешнопартийни избори.

"В рамките на 7 дни ще изготвя програма и ще внеса кандидатурата си за председател на СДСМ. Това е партията с най-голям кадрови потенциал и има голям брой от изтъкнати членове, които могат да бъдат отлични кандидати. Процедурата е демократична и всеки, който изпълнява условията може да се кандидатира. Това, което е най-важно е да се обединим всички около новоизбрания лидер", каза Ковачевски пред местно седмично издание.

Името на 47-годишния заместник-финансов министър в правителството на РСМ Димитър Ковачевски е спрягано от десетина дни като най-вероятният наследник на досегашния премиер Зоран Заев. Миналата седмица Ковачевски участва заедно със Заев в преговорите с лидера на албанската формация "Алтернатива" Африм Гаши, която се очаква да се включи в новата правителствена коалиция с нов министър-председател.

Димитър Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 г., е доктор на икономическите науки. Той следва в американския колеж в Скопие, а преди това учи в Минесота, САЩ. През 2011 г. специализира (ExEd по дигитален маркетинг) в бизнес училището в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

Преди да заеме поста на зам.-министър той работи в редица телекомуникационни оператори. Участва в множество бизнес начинания в Литва, Словения, Турция. През изминалата година той бе част от Икономическия съвет на македонското правителство, което трябваше да се справи с предизвикателствата от кризата, предизвикана от коронавируса.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички