Брутално в Минск!Бодлива тел и арести наред/ОБНОВЕНА/

Нов 100-хиляден митинг напълни беларуската столица

Брутално в Минск!Бодлива тел и арести наред/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Нов 100-хиляден митинг напълни беларуската столица Минск. Недоволството срещу президента Лукашеко не стихва. То обаче отново бе съпроводено с брутални и безразборни арести. Според говорителката на министерството на вътрешните работи Олга Чемоданова, беларуската полиция е задържала 250 участници демонстрацията.

Аргументите за арестите, които изброи Чемоданова са шокиращи: Задържаните са използвали знамена и други символи, които не са били регистрирани по установения ред, както и плакати с различно съдържание, включително оскърбително, каза тя.

От публикувани видеа се вижда бруталността на полицията на Лукашенко и лишените от всякаква логика арести. Полицията върви зад митинга и арестува, когото и да е.

Арестите започнаха още преди началото на демонстрацията, наречена „марш на героите”, която се провежда не само в Минск, но и в други градове. В столицата властите използваха бодлива тел, за да затворят централния площад.

Хората тръгнаха към елитния квартал, в който е резиденцията на президента Александър Лукашенко. Откъм полицейския кордон са се чули изстрели, информира агенция "Интерфакс". Според нея униформените са стреляли във въздуха, но прессекретарят на руското вътрешно министерство заяви, че не може да потвърди тази информация, предаде Би Би Си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай