Бизнесът ще сдобрява Русия и САЩ

Поддържаме диалог благодарение на ООН и други такива форуми, призна Путин

Бизнесът ще сдобрява Русия и САЩ | StandartNews.com

Бизнесът ще играе ключова роля за подобряване на отношенията между САЩ и Русия. Това обяви руският президент Владимир Путин. Той се срещна с американски бизнесмени по време на икономическия форум в Санк Петербург, обяви "РИА Новости". 

Путин призна, че в момента отношения между двете страни са в най-ниска точка от времето на Студената война насам. Сътрудничеството, което е градено с десетилетия, е било разрушено. 

"Като влиятелни държави поддържаме диалог в ООН и на други подобни форуми. Сега ни предстои среща в Германия. Взаимодействието по глобални въпроси и проблеми няма как да бъде подминато, слава Богу, че този процес ще може да се развива", обяви Путин.

Държавният глава обяви, че е готов да въведе различни улеснения, за да може американски компании да правят бизнес в Русия. 

"Смятам, че подобни инициативи, които са в интерес на двете страни, ще спомогнят за икономическите процеси в Русия", продължи той. Руският президент призова директно американски бизнесмени да съдействат да подобряване на отношенията между двете страни. 

"Моля, помогнете, обръщам се за същото и към новият президент на САЩ и администрацията му", заяви Путин. Той бе категоричен, че Москва ще продължи да търси диалог с Доналд Тръмп. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай