Байдън хвърли най-голямото предизвикателство към Тръмп

Настоящият президент вече говори през март за плановете си да се бори пак за Белия дом

Байдън хвърли най-голямото предизвикателство към Тръмп | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън е съобщил на бившия държавен глава Барак Обама, че планира да се кандидатира отново на изборите през 2024 г., пише The Hill, позовавайки се на свои източници, предаде БГНЕС.

На пресконференция в Брюксел през март настоящият президент вече говори за плановете си да се бори отново за Белия дом.

"Байдън иска да се кандидатира и явно иска да е сигурен, че всички знаят това", казва един от източниците.

Байдън остава представителят на Демократическата партия, който има най-големи шансове да победи бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, ако последният бъде номиниран от Републиканската партия. "Той вярва, че е единственият, който може да победи Тръмп", казва източникът, станал свидетел на разговора между Байдън и Обама.

Белият дом отказа да коментира разговора, а съветник на Байдън заяви, че самият президент вече публично е обявил, че планира да се кандидатира за втори мандат.

The Hill посочва, че все пак плановете на Байдън да се кандидатира за преизбиране могат да бъдат възпрепятствани от ниския рейтинг. Според проучване на CNBC, проведено миналата седмица, само 38% от американците одобряват работата на Байдън като президент, а 53% не я одобряват. А само 35% се изказват в полза на икономическата му политика. Но изборите през 2024 г. все още са далеч и икономиката може да промени своето развитие, казват наблюдателите.

"В допълнение към бурните политически проблеми и ниския рейтинг, възрастта на Байдън също повдига въпроси", посочва вестникът. Байдън е на 79 години и ще е навършил 82 в началото на евентуален втори мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай