Анкара уволни още 14 полицаи

Анкара уволни още 14 полицаи | StandartNews.com

Анкара уволни още 14 високопоставени лица от полицията на фона на разследване за корупция във високите етажи на властта, съобщиха местните медии. Турция вече освободи петима ръководители на различни постове в МВР включително шефа на полицията в Истанбул Хюсейн Капкин. Скандалът започна преди няколко дни с арестуването на над 50 души за корупция включително деца на трима турски министри.

Премиерът Реджеп Ердоган заяви пред местни журналисти, че разследването е политически мотивирано и има за цел да нанесе щети на неговото правителство. Той също така свърза случващото се с антиправителствените протести през лятото. Политическото напрежение в Турция се засили преди предстоящите избори догодина, които ще бъдат ключов тест за Ердоган след антиправителствените протести през юни. "Няма да позволим политически заговор", заяви той.

В разгара на скандала президентът Абдулла Гюл събра на официален обяд и среща висшето държавно ръководство и магистрати. От офиса му съобщиха, че това е било предварително планиран и нямало връзка с последните събития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай