Американците одобриха гейовете и марихуаната

Флорида подкрепи абортите, Орегон пренаписва конституцията си

Американците одобриха гейовете и марихуаната | StandartNews.com

Освен за президент, във вторник американците гласуваха и подкрепа за гей браковете, легализирането на марихуаната и абортите, съобщи Би Би Си. 170 референдума се проведоха паралелно с президентските избори.

На референдумите в Мейн, Мериленд и Вашингтон избирателите подкрепиха легализирането на гей браковете. В Минесота обаче бе приет закон, който ограничава дефиницията на брака до съюз между мъж и жена.

Марихуаната бе другият въпрос, станал обект на широко гласуване на тези избори. В щатите Вашингтон и Колорадо избирателите подкрепиха легализирането на употребата на марихуана за развлечение. Според новото правило в Колорадо се разрешава на хората над 21 години да притежават до 28 грама марихуана и да си отглеждат до шест такива растения. Употребата на трева за медицински цели пък бе обект на гласуване в три други щата, включително Масачузетс.

Жителите на Флорида пък подкрепиха абортите като гласуваха срещу спирането на държавното финансиране за подобни манипулации.

В Калифорния гласуваха за промени в наказателното законодателство, като предложението за отмяна на смъртното наказание не бе прието.

Най-странният референдум бе в Орегон, където гласуваха за подобряването на граматиката и правописа в щатската конституция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай