Албанският премиер шокира! Защо сравни България с Русия

По време на Стратегическият форум в Блед, в Словения

Албанският премиер шокира! Защо сравни България с Русия | StandartNews.com

Албанският премиер Еди Рама шокира с изказването си всички участници, включително и журналистите, по време на Стратегическият форум в Блед, в Словения, предаде БГНЕС.

Рама сравни България с Русия, но не подмина и Хърватия, определяйки двете балкански държави като агресори.

„България лесно би могла да атакува Северна Македония както Русия - Украйна, Хърватия лесно ще атакува Сърбия, Сърбия - Косово, а Босна може да атакува сама себе си“.

Това заяви албанският премиер Еди Рама, „разсъждавайки“ какво би могло да се направи за по-бързо влизането на страните Западните Балкани в ЕС, както това се случва с Украйна вследствие на инвазията на Русия.

Противно на очакванията Стратегическият форум в Блед да бъде напълно сериозно и без големи изненади събитие, албанският премиер изненада не само присъстващите представители на страните от Западните Балкани, но и всички в залата на форума журналисти и официални лица.

„Гледайки към конфликта в Украйна и по вследствие на това ускорения ѝ път към ЕС, се питам: кой кого би трябвало да атакува в този панел, за да влезе по-бързо в Европейския съюз, както Украйна? И си отговарям: България би могла лесно да атакува Северна Македония без съмнение, Хърватия би могла лесно да атакува Сърбия, Сърбия – Косово, Босна може да атакува сама себе си без проблеми, Ние, Албания, можем да помолим гърците да ни нападнат и те ще го направят с удоволствие, Черна гора може просто да се излежава на плажа. И така вече ще сме готови да влезем заедно с Украйна“, заяви Рама.

При казаните от албанския премиер думи, в залата на словенския форум избухна взрив от разнородни реакции – смесица от объркване, смях, викове и недоумение.

И също в духа на казаното по-горе, премиерът на Албания Еди Рама завърши с призив: „Мисля, че е по-добре все пак да говорим за нормализация, защото рискуваме накрая всички в залата да станат ненормални“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай