Адвокатът на Тръмп беше осъден да плати милиони

Заради негови неверни твърдения

Адвокатът на Тръмп беше осъден да плати милиони | StandartNews.com

Адвокатът на Доналд Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани беше осъден да плати 148 милиона долара на две жени, ангажирани с президентсите избори в щата Джорджия през 2020 година, заради негови неверни твърдения, че са били замесени във фалшифицирането на вота, предаде БНР.

Съдът постанови, че Джулиани дължи 75 милиона долара за нанесени щети - по 16 милиона долара на всяка от жените за клевета, и по още 20 милиона за преживения стрес.

Очакванията бяха самият Джулиани да свидетелства в своя защита на делото, но адвокатът му обяви, че той се отказва от това.

Пред съда майката разказа как е трябвало да бяга от дома си, след като пред него се събрала група от подръжници на Тръмп, а от ФБР заявили, че животът ѝ е в опасност. Това станало, след като бившият кмет на Ню Йорк разпространил клип в интернет, за който твърдял, че се показва доказателство за фалшифициране на вота.

Жената обясни още, че нейни приятели и познати се дистанцирали след това и тя започнала да живее в изолация заради страх, че ще бъде разпозната публично.

Рудолф Джулиани нарече присъдата абсурдна и заяви, че ще я обжалва. Той е обвиняем и по други дела като това срещу президента Доналд Тръмп за фалшифициране на изборите в щата, а бивш негов сътрудник го съди за сексуална злоупотреба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай