Шефът на киевската полиция е подал оставка

Активистка се съблече в знак на протест срещу насилието, което упражняват полицаите

Шефът на киевската полиция е подал оставка | StandartNews.com

Киев. Шефът на киевската полиция Валерий Коряк е подал оставка. Това е станало след събитията на площад "Независимост" през нощта на 30 ноември, съобщава "Фокус". В същото време той е бил отстранен от изпълнение на служебните задължения до получаването на резултатите от служебната проверка за действията на полицията, която разпръсна демонстрантите със сълзотворен газ, предаде агенция УНИАН.

Коряк е подал оставка на днешното заседание на колегията на МВР, в което взе участие министърът на вътрешните работи Виталий Захарченко. „Смятам, че докато не бъде проведено всестранно разследване, ще ви отстраним от изпълнение на задълженията и ще вземем решението за оставката след разследването", каза Захарченко.

Активистка на организацията „Фемен" се съблече на входа на Киево-Печорската Лавра в знак на протест срещу насилието на полицаите върху протестиращи. Това съобщи официалният сайт на феминистката организация. „Прекрасна и безпощадна като самата смърт, представителката на „Фемен" призова народа на Украйна към жестока разправа с диктаторския режим на Янукович. Ангелът на смъртта се появи на входа на Киево-Печорската Лавра със сърп в ръка и пророчество: „Диктатурата е длъжна да умре", пише организацията.

По-рано днес в парка „Шевченко" започна общонационален митинг в подкрепа на евромайдан, на който са се събрали над 10 000 души. Това пише на страницата си във фейсбук народният представител от партия „Удар" Павел Розенко, цитиран от "Фокус". Депутатът призовава гражданите да се присъединят към митинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай