Борис моли Берлин и Париж за компромис за Брекзит

Ще бъдем готови да излезем на 31 октомври - със споразумение или без, казва Джонсън

Борис моли Берлин и Париж за компромис за Брекзит | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън призова Германия и Франция да направят компромис във връзка с Брекзит, предупреждавайки, че Великобритания ще бъде готова да напусне Европейския съюз без споразумение на 31 октомври, ако е необходимо, съобщава "Ройтерс".

"Ще бъдем готови да излезем на 31 октомври - със споразумение или без", коментира Джонсън пред журналисти, допълвайки: "Разбира се, нашите приятели и партньори от другата страна на Ламанша не показват голямо желание да променят позицията си. Убеден съм, че ще го сторят."

Запитан какво ще постигне посещението му по-късно тази седмица в Берлин и Париж, Джонсън отбеляза: "Надявам се, че ще направят компромис - те видяха, че парламентът на Обединеното кралство три пъти отхвърли споразумението за излизане (сключено от предшественицата му Тереза Мей), предпазния механизъм (за ирландската граница) просто не работи, не е демократичен. Надявам се, че ще се окажат способни да направят компромис."

"Искам споразумение, готови сме да работим с нашите приятели и партньори, за да постигнем споразумение, но ако искате добро споразумение за Обединеното кралство, трябва едновременно да сте готови да излезете без такова", допълни британският премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай