Звезда на Сити се подигра на Лео Меси

Как коментира Златната топка

Звезда на Сити се подигра на Лео Меси | StandartNews.com

Полузащитникът на Манчестър Сити Родри даде мнението си за “Златната топка”. На церемонията през 2023 г. Лионел Меси спечели осмата си титла, след като изведе Аржентина до титлата на Световната купа.

Въпреки това Родри не е много въодушевен от начина, по който се определя победителя, като предполага, че фактори като “маркетинг” играят важна роля. Въпреки своя забележителен сезон, допринесъл за триумфа на Манчестър Сити, Родри се оказа на пето място в класацията за “Златната топка”.

Испанският полузащитник беше изпреварен не само от Меси, но и от съотборниците си от Сити Кевин Де Бройне и Ерлинг Холанд, както и от сензацията на ПСЖ Килиан Мбапе.

“Не съм изненадан. Това е нормално. Много добре разбирам как се случват нещата при тези индивидуални награди. Те се основават на маркетинга, парите и рекламата.

“И преди е имало полузащитници, които също са били испанци и не са получавали това, което заслужават. Разбирате ли какво имам предвид? Това, което в крайна сметка има значение за мен във футбола, е това, което съм постигнал на отборно ниво”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай