Защо Гришо падна от Джокович. Една причина

Ноле се оказа с много по-здрави нерви

Защо Гришо падна от Джокович. Една причина | StandartNews.com

Защо Григор Димитров не успя да бие Новак Джокович във финала на Мастърс 1000 турнира в Париж?

Причината е, че нервността в него надделя, а заради респекта към Ноле играта му се различаваше коренно от тази - в мача с Циципас.

Балканският сблъсък  показа поредица от грешки от страна на двамата състезатели, но в крайна сметка Ноле показа по-здрави нерви във важните моменти и се поздрави с победата, дошла за час и 37 минути игра - 6:4 6:3., пише тенис.бг

"Приказката" за първата ни ракета във френската столица така и не се случи,  и Гришо остана на крачка от това да вдигне втора "Мастърс 1000" титла в кариерата си, но пък си осигури завръщане в топ 15 на света, където завършва и тазгодишната си тенис кампания.

24-кратният "мейджър" шампион пък не спира да трупа нови и нови рекорди на сметката си, като записа 18-а поредна победа, която му носи юбилейна 40-а титла в турнирите от този ранг, явяваща се 97-ият трофей в колекцията на топ поставения.

В началото на двубоя ясно се забелязваха предпазливите действия от страна на родния ни представител, който предпочиташе да влиза в продължителни размени от основната линия със сърбина, вместо да търси бърза развръзка чрез нанасянето на печеливш удар.

Подобен стил на игра на Григор пък се оказа добре дошъл за 6-кратния шампион в турнира, предвид факта че грешките в повечето случаи идваха от ракетата на бившия номер три.  Лековатите неточности в дълъг период от сблъсъка започнаха да дават все по-голямо предимство на Джокера от психологическа гледна точка и във фундаменталния седми гейм станахме свидетели на поредица от сбъркани форхенди на българина, които предоставиха на топ поставения дебютния за срещата брейкбол.

След финала, Григор Димитров трудно сдържаше емоциите си.

Камерите уловиха сълзите в очите на Гришо, като в този труден момент нашето момче получи подкрепа не от кого и да е, а от самия Джокович.

За церемонията по награждаване все пак първата ни ракета намери сили да се усмихне и сподели, че за него този финал означава много повече, отколкото публиката предполага.

"Благодаря за подкрепата на публиката. Последните три месеца бяха влакче на ужасите за мен. Достигането до финала значи повече за мен, отколкото предполагате", заяви Димитров

Григор поздрави още и шампиона Джокович и изрази задоволството си от успешния край на сезон 2023.

"Нямам думи, с които да опиша Новак. Поздравявам го, както и целия му екип. Тази година беше невероятно пътешествие за мен и съм доволен, че завършвам положително. Благодаря на организаторите на турнира. Невероятно е, че можем да играем на този корт. Трудно ми е да намеря думи, с които да изразя благодарността си към всички", завърши Григор Димитров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
l.tsonev
преди 5 месеца

Проблемът при Гришката е психологически. Има страхотна физика, виртуозна техника, мигновенна реакция, но о о....няма дух на победител. А му трябва съвсем малко.

Откажи
Димитрова
преди 5 месеца

Да, малко му трябва. Играе с висока скорост, много елегантно. Трябва да се стабилизира.

Откажи