Неделя,

Видинчанин измина 700км. по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче

От: Стандарт -
257
Видинчанин измина 700км. по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче
A
A
A

За 4-та поред година Евелин Евлогиев от видинското с. Гъмзово се включва в изминаването на маршрута “Дунав Ултра”. Миналата година той получава подарък - стар модел велосипед Балканче, с което той не се поколебава да си поставя за цел да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни. 

Евелин успя да измине успешно дистанцията от близо 700км. с нестандартното виозило, превръщайки постижението си в историческо за веломаршрут Н1 в страната.

За да “влезе в определения от самия него график от 5 дни, през последния ден Евелин измина разстояние от 182 км. - от с. Сребърна до с. Дуранкулак.

Пристигането му в с. Дуранкулак предизвика буря от любопитство и поздравления сред останали участници в прехода и почитатели на Дунав Ултра маршрута.

Вчера 5-дневното предизвикателство завърши успешно и за Никола Габровски от гр. Русе. Той доказа, че “Дунав Ултра” е възможен и за 77 годишни ентусиасти.

С голям успех в населените места премина тазгодишното преминаване на маршрута “Дунав Ултра”. Различни активности организирани от местни общини, възрастни, доброволци и деца съпровождат вело ентусиастите в редица градове и села по пътя. Към момента по маршрута продължават да колоездят над 50 колоездачи, които се очаква да пристигнат в с. Дуранкулак до края на седмицата.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички